Tığ numarası ve ipin kalınlığı motifin boyutlarını ve görüntüsünü değiştirecektir. Burada tığ numarası 5 ve yuvarlak papatya motifinin çapı 15 cm dir. Orta kalın bir ip ile sonuç bu oluyor siz zevkinize göre dilerseniz penye ipler ile, dilerseniz kağıt ip kullanarak bardak altlığı ve supla yapılışı , dilerseniz dantel ipi kullanarak tepsi örtüsü modeli yapabilirsiniz. Aklıma bunlar geldi yaratıcı fikirlerinizi bizimle paylaşın faydalansın herkes. Kolay gelsin.
Tığ işi Yuvarlak Papatya Motifi Örgü Modeli Yapımı
çiçeğin orta kısmı için sarı renk ile ; 7 zincir ile halka yapılır, 3 zincir ile yukarı çıkılır ve 15 adet trabzan yapılır ( 2 li trabzan yapılır)
Yapraklarını yapmak için farklı bir renk ile – beyaz ile- 7 zincir çekilir, 3 zincir daha çekilir ve sondan sayılır 4. ilmeğe ( zincire batılır ) trabzan yapılır. 3 adet trabzan daha yapılır, 1 yalancı sık iğne , 1 sık iğne yapılır ve bitirilir . Aynı ilmeğin içine batılarak bitirilir.
Yandaki ilmeğe sık iğne yapılır 7 zincir çekilir aynı işlem tekrarlanır. yalnız 7 zincir çektikten sonra yandaki yaprağın en uçtaki ilmeğine batılarak 1 trabzan yapılır. sonra 3 zincir çekilir ve sonra yanındaki ilmeğe batılarak 4 trazban , 1 yalancı sık iğne ve 1 sık iğne yapılarak başlangıçtaki zincir dahil 8 trabzan ve sık iğne sayılır.
Sonra koyu bir renk ile tercihen koyu yeşil ile her aradaki trabzan ilmeğine ve yaprak ucundaki trabzanlara batarak sık iğne yapılır çevresi bu şekilde 1 sıra sık iğne yapılır.
Sonraki sırada ortadaki sarı renk ile ilmek kaydırma işlemi yapılır. sık iğne yapılmaz. Her ilmeğe batarak ipi çekeriz ve dolamadan tekrar batarak arkadan ipi alır delikten geçiririz.
Tığ işi papatya motifinin bitmiş hali :
ilmek kaydırma yapılışı :
Kaynak:https://www.livemaster.ru/topic/281619-podstavki-pod-goryachee?vr=1&inside=1