2021 tığ işi Yazlık Bluz Yapılışı

Yine sizlere çok şık tığ işi örgü bluz yapımından bahsedeceğim. 2021 yaz modasına damga vuracak bir model. Üstelik çok kolay. Biz modelin yapılış şeklini anlatacağız. Sizler kendi bedeninize göre uyarlayıp örebilirsiniz. Yine sizlere anlattığımız yazlık bluz modellerinden beğendiğinizi örebilirsiniz. Daha önce kalpli yazlık bluz modeli yapımını anlatmıştık. Merserize ipliklerle örebilirsiniz. Beğendiğiniz farklı iplik çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Yaza uygun çok güzel bir bere modeli paylaşmıştık sizlerle. Motifli yazlık bere modeli. Bahar havasına uygun . Çok şık. Aynı motifi kullanarak dilerseniz örgü yelek modelleri, yazlık hırka modelleri yapabilirsiniz. Çok yakışacaktır.

Örgü modelleri ve bu modellerin yapılışlarını paylaştığımız sitemizde bunun gibi özenle hazırlanmış çokça konu bulacaksınız. Farklı başlıkları da ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Mutlaka ilginizi çekecek örgü modelleri yapılışları bulacaksınız. Son moda örgü modelleri ve yapılışları , dantel modelleri, dikiş nakış ile ilgili el işleri, örgü modelleri ayrıntılı anlatımlı , resimli anlatımlı örgü modelleri bizim sitemizde. Güncel örgü modellerini takip ediyoruz ve sizler için sürekli araştırıyoruz.

Tığ İşi Yazlık Bluz Modeli Yapımı

Model iki motifin birleşmesi ile oluyor. İki motifinde yapılış şeması mevcut. İsteyenler grafikten takip ederek yapabilirler.

1.tur : Sihirli halka yaparak başlayalım. Daha sonra 6 zincir çekip halka içine 1 trabzan yapalım. Şimdi 3 zincir çekip bir trabzan ile batarak yuva yapalım. Bu şekilde 6 yuva olacak şekilde tekrar edelim.

2.tur : Tekrar 6 zincir çekip ilk yuvanın içine trabzan ile batalım. 2 zincir çekip bir önceki turdaki trabzan tepesine batarak trabzan yapalım. Tekrar 2 zincir çekip yuvaya trabzan ile batalım. Sıra sonuna kadar aynı işlemi tekrar edelim.

Bu şekilde 6 zincir çekip trabzanla yuvalar oluşturarak aşağıdaki grafikte olduğu gibi tekrar edelim.

2. motifin yapılışında :

1.tur : 8 zincir çekip halka oluşturalım.

2.tur : 4 zincir çekip hemen aynı yere 1 trabzan yapalım. 1 zincir çekip yanına 1 trabzan yapalım. Sonra tekrar 1 zincir çekip yanına 1 trabzan yapalım. 1 zincir çekip aynı yere 1 trabzan daha yapalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar tekrar edelim.

3.tur : 4 zincir çekip hemen yanına 1 trabzan yapalım. Sonra iki kez yanından devam ederek. 1 zincir 1 trabzan yapalım. Şimdi aynı yere 1 zincir, 1 trabzan, 1 zincir, 1 trabzan yapalım. Bu işlemi sıra sonuna kadar devam ettirelim.

2. modelin grafiği de aşağıdaki gibidir. Turları tekrar ederek rahatlıkla örebilirsiniz.

Motifleri yaptıktan sonra aşağıdaki şemadaki gibi birleştirmeleri sık iğne ile yapabilirsiniz. Veya motifleri aşağıda anlatıldığı gibi iğne ile dikebilirsiniz.

kazak oluşturmak için : 

yukarıdan aşağıya doğru altıgen satırlar:

  1. 4 motif: omuzlar için 1 , orta ön ve  arka 1 , merkez 2
  2. 6 motif: 2 ön, her tarafa 2 , arka  1
  3. 6 motif: 3 ön, 3 arka için,

Ve motifler birleştirildiğinde ortaya çok güzel bir örgü yazlık bluz modeli, dantel bluz modeli çıkıyor. Çok şık.

Sitemizde farklı konuları da ziyaret etmek isterseniz ana sayfada bulunan kategori bölümünden istediğiniz kategoriye tıklayarak ilgilendiğiniz konularla ilgili görsel ve anlatımlara ulaşabilirsiniz. Sizlere özenle hazırladığımız örgü modelleri ve yapılışlarını evde yaptıktan sonra bizlere resimlerini gönderirseniz yayınlamaktan mutluluk duyarız.

This article has 1 Comment

Bir cevap yazın