ÖRGÜ PATİK AYAKKABI YAPILIŞI

ÖRGÜ PATİK AYAKKABI YAPILIŞI

Merhaba Bugün sizlere örgü patik ayakkabı yapılışı anlatacağız ” örgü iğnelerle nasıl örüleceğini paylaşacağım. Bu patiklerin (hardal rengi) gülüşünü örmek sizi biraz zaman alacak. Kendilerini bir profesyonel olarak görmeyenler bile, bu patiklerin örülmesinde çok hızlı bir şekilde ustalaşabilecekler: birincisi, sadece iki iğneyi örecekler ve ikincisi de bir ana sınıf hizmetinizde!

Вязание пинеток (мастер-класс)

bu güzel sarı ayakkabı patik yapılışı için ve bir an önce örgü ayakkabı patik yapılışı anlatımına geçmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz..

Начинаем вязание с подошвы пинетки

Şimdi devam edelim … Patik örmek için ne kadar ipliğe ihtiyacınız varsa, söyleyemem – biraz. Onları “Semenovskaya” markasına ait yarı-yün iplik “Arina” nın 6 numaralı iğnesiyle, 5 numaralı iğneli 1 x 1’lik sakızlarla örttüm. Patik örmek için kullandığım desenler çok basit ve herkes tarafından biliniyor: “Putanka”, fular (tüm halkalar yüz şeklinde), purl dikiş (ön taraftan örgü örgü halkaları ve purl – yüz halkalarıyla) ve elastik bant 1 x 1. Botların tabanının uzunluğu 12-14 cm’dir. Yani ipliği al, örgü iğnelerini al ve devam et! kırpmak Örgü patik (ana sınıf) 6 nolu konuşmacıya 23 döngü yazıyoruz (aşağıdaki açıklamada dikkate alınmayacak olan kenar döngüleri ile). Patronlara bir jartiyer örgüsü ile öreceğimiz bir tabanla örmeye başlıyoruz.

Начинаем вязание с подошвы пинетки

1. sıradaki örme: 1 yüz, 1 ek, 9 yüz, 1 ek 1 yüz, 1 ek, 9 yüz, 1 ek 1 ön (25 döngü alırız – kenarsız). 2. sırada: tüm halkaları yüz halkalarıyla örüyoruz (yukarıdaki fotoğraf).

Вяжем подошву пинетки

3. sırada: 2 yüz, 1 ek, 9 yüz, 1 ek 1 yüz, 1 ek, 1 yüz, 1 ek 1 yüz, 1 ek, 9 yüz, 1 ek 2 yüz (31 halka alıyoruz – kenar bantları olmadan). Dördüncü sıradaki: tüm ilmekler yüz örgüsüdür (yukarıdaki fotoğraf).

Вяжем последние два ряда подошвы пинетки

5. sırada: 3 yüz, 1 ek, 9 yüz, 1 ek 7 yüz, 1 add, 9 yüz, 1 add, 3 yüz (35 döngü alıyoruz). 6. sırada: tüm ilmekler yüz örüyor (yukarıdaki fotoğraf).

Вяжем окантовку подошвы пинетки

7. sırada: arkadaki bütün ilmekleri örün.

Sekizinci sırada: tüm ilmekleri yüz ilmekleriyle örüyoruz (yukarıdaki fotoğraf).

Вяжем пинетку другим цветом

9. sırada (başka bir renkte örülmüş):

15 ilmek "karışık karıştı", ilmek döngülerinden başlayarak, 1 ADD,
1 purl, 1 ADD, 1 purl, 1 ADD,
1 purl, 1 ADD, 1 purl, 1 ADD,
1 purl, 1 EKLE, bir "düğüm" ile 15 ilmek örmek (41 ilmek).

10. sıradaki (yukarıdaki fotoğraf): Desenin düzenine göre örüyoruz (yüz olanların üstünde – purl, iç cüzdanın üzerine – yüz olanların).

Вяжем пинетку узором "Путанка"

11. ve 18. sıralar arasında: “Putanka” desenle örülmüş (yukarıdaki fotoğraf)

Начало закругления пинетки

19. satırda: 14 ilmek, “kabartmalı”, 2 birlikte yanlış yönde (üst üste 7 kez) birlikte örüyoruz, işi 19. sıraya kadar bitirmeden işi yanlış tarafa doğru genişletiyoruz ve topuk topuzu örüyormuş gibi yuvarlamaya başlıyoruz:

işin çirkin tarafında, 1 ilmek, kenar olarak 5 ilmek, 2 birlikte yüz olarak kaldırıyoruz (bu İLK azalmasıdır);
ön tarafta tekrar çevirin, kenar bir, 5 teneke kutu, 2 yanlış tarafla birlikte, yanlış tarafa dönün, 1 çıkartın, 5 yanlış olan, 2 ön tarafla birlikte çevirin (bu İKİNCİ çifti azalır);
... ön tarafta FIFTH düşüşünü yapmak, artık çalışmayı açmak değil, “Putanka” (yukarıdaki fotoğraf) deseniyle örmeye devam ediyor (19. sırayı bitirerek).

Закругленная пинетка

20. sırada (yukarıdaki fotoğraf): “Putanka” desenli 10 ilmek, 5 önden, 2 önden bir tanesiyle, 9 ilmek – “putanka” (konuşmacıda kenar bandı olmayan 25 ilmek vardır).

Вяжем пинетку на нужную высоту

21'den 26'ya kadar: 10 ilmek "putanka", 5 ilmek, 10 ilmek "akıntı" (bu patiklerin yüksekliğidir).

Заканчиваем вязать пинетку

27’den 31’e kadar olan sıralar: 5 No. 5 “Elastik 1 x 1” iğnelerle 3 cm ördük ve 32. sıradaki tüm ilmekleri kapattıktan sonra iplik bölümünü patik dikmek için bıraktık. İkinci örgü ilk ile aynı örgü.

Пинетки "Желтые ботинки"

Patik diker, sakız içeri döner ve bağlanır. “Bağcık” patik şöyle uyacak şekilde dekore ediyoruz. Patik bağlı! Artık patiklerin “Sarı ayakkabıların” örgü iğnelerle nasıl örüleceğini biliyorsunuz. Sevgili okuyucular, eğer bu ana sınıfı sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşırsanız çok minnettar olacağım sevgili okurlar. Ağlar, bu makalenin altındaki düğmelere tıklayarak, tabii ki beğenirseniz. Bu patiklerin örülmesinde bir şey net değilse – yazın, yanıtladığınızdan ve yardım ettiğinizden emin olun! Bu da Tatiana İvanova’dan bir usta. Çok güzel ve sıradışı patik ve örgü çok basit!



Bir cevap yazın